Hejdå

Nu tackar vi för oss och slutar blogga!

med tanke på att lagtävlingarna är slut så slutar vi blogga. Dock kommer bloggen ligga kvar. Och när det är ett nytt lag som rider och vill blogga kommer dem skriva här.
Säkerligen kommer både Annie Wilma och Rebecka blogga här igen.

Vi säger hejdå för ett tag iallefall!

    
/ Wilma, Annie, Rebecka 


Hem och rida:)

Nu ska jag hem och rida. 
 

//Annie

Äntligen:D

Nu sitter jag och mamma påväg hem från skåne med Lexica bak i transporten.

Tänkte jag skulle berätta lite om Lexi för er för att nu kommer jag att ha två hästar att rida en c-ponny(Flash) och ett halvblod(Lexica). Lexica är ett sto efter Falleur, hon är 160 cm. Hon är 11 år i år men vi har haft henne sedan hon föddes. (även hennes mamma) Vi har oxå ett avkomma av Lexica som står hemma. (Lady X)


(Stephanie Wretmo som rider Lexica på tävling i Ödeshög)

Kommer fler bilder när jag rider Lexica när jag kommer hem:)

//Annie


Sorry dålig uppdatering:(

Jag har hafte en massa skolarbete mm, men det kommer bilder från tävlingen i söndags i mon:) kommer lite andra roliga inlägg me...,

//Annie

V.21

Måndag Skritta ut
Tisdad dressyr
Onsdag dressyr
Torsdag Rida ut
Fredag Dressyr
Lördag Tävling LA:p1
Söndag skritta ut


snygg ponnie <3
/Wilma

Tävlingen

Skriver inte så mycket just nu. Blev endel små missar och tre större. Fattar förvänd galopp på byterna så drar ner ganska mycket när man inte känner och inte ändrar .. ;)
Bilder lägger jag upp imon eller nått!
Vi slutade iallefall på 57% :)

/Wilma

Tävlingen i söndags:)

I söndags gick det okey, han var lite spänd i början men han fattade inte att vi hade börjat så han var inte riktigt med mig.., men jag var nöjd med resten av programmet:)
 




(tyvärr är stolpen ivägen men men det är en bild iaf;P)


//Annie

Bilder från idag















Skriver om resultatet sen
/Rebecka

Bilderna



















/Wilma

Taggad

Imorgon är sista lagtävlingen. Ska bli süperkul!

Den är i Gränna så där är vi imorgon. Annie och hennes mamma kommer och hämtar mig mamma o Jackie vid typ kvart i 9 imorgon. Vi har fixat nästan allt idag så de ä nästan bara att lasta in hästen imorgon!

Bilderna från i söndags som jag skulle lagt upp igår kommer komma up imorgon med!, höll köll!


/Wilma


Klart!

Nu är allt klart , allt är putsat och i ordning:) så nu är det bara att TAGGA till tusen!!!!
Jag och Flash är JÄÄÄÄTTETAGGADE!!!


//Annie

Ren och Fin

Nu har vi badat Flash tills imorgon;)


//Annie

Träningen!

Träningen för Marika gick superbra , vi tränade på öppnor och slutor som gick väldigt bra och vi tränade även på enkla byten och ökningar .
Allt gick verkligen superbra:)
Flash var aldeles lagom pigg och framåt;)









(lite bilder, fotograf Wilma Carlsson)

//Annie


Bilder från tävlingen i söndags:)

Här kommer lite bilder från tävlingen i söndags
                                    ↓



(blev bara två bilder för mamma tar ju så himla många kort...,)

//Annie



Idag!

Idag ska jag träna för Marika , det ska bli jättekul för jag har inte tränat för henne inann. jag ska träna för henne kl 14:15:)

Lite om hos AnnaMailn:)
I onsdags kom jag till AnnaMailn, jag och AnnaMailn skrittade ut i ca 45min-1h. Igår så red vi inne i ridhuset och jag tränade på öppnor och slutor;)


//Annie



Åker iväg..

.. Imorgon men kommer hem på fredag, då ska jag lägga upp bilderna från tävlingen!




Smakprov

/Wilma

Mulle!

Idag ska jag sitta upp på Mulle, han går inte att leda längre. Igår till exempel skulle han hoppa på mig och lyckades sparka mig på vaden. Precis så här höll han på sist han var skadad, men han lungnade ner sig när jag hoppade upp. Så idag får vi väl testa och se vad han gör för något det lilla djuret.. Jag tror inte att han har ont iallafall..



bilder från i vintras..

/Rebecka

träningen igår :)

Igår hjälpte helena mig och bonnie lite, vi red igenom delar i LA:P1. Från början skulle jag ridit igenom hela LA:P1 men det känndes som det skulle ge mer att rida igenom delarna.

 Bonnie är ju ganska grön på skolor och sådant. Men hon skötte sig väldigt bra faktist! Ena öppnan gick faktist bra, den andra var lite sämre men hon försökte iallafall. Ena slutan blev hon väldigt spänd i, men den andra funkade bättre. I galoppbågarna var hon riktigt fin och bröt inte av en enda gång, vääääldigt nöjd eftersom det var första gången för henne tror jag! Hon börjar också sluta med att skutta i väg i galoppfattningarna från skritt.



/Rebecka


Vecka 20

Måndag: Rida ut (lösgöras lite)
Tisdag: Rida igenom LAP1 på Jfk
Onsdag: Rida med AnnaMalin Lydén (hos henne)
Torsdag: Rida intevaller med AnnaMalin Lyden(hos henne)
Fredag: Vila
Lördag: Rida ut lite lugnt
Söndag: Sista Lagtävlan Div 1 LAP1!! TAGGA!!!!:D

//Annie

Tävlinen i Söndas, LA:p1

Vi började med att vi tog ut henne lite extra tidigt. Eftersom det blåste väldigt mycket trodde vi att hon kanske skulle vara litte tittig. Men det vart hon inte, så det blev en lååång frammskrittning på säkert en halv timma .. ;)

Sedan började vi rida fram då. Det var en ganska lite framridnings bana där många skulle få plats. På ena halvan var det massa vattenpölar så där red ju ingen då. Då var jag så smart och red där och plaskade = man får rida fram på hen hel vålt ensam hur göött?

Väl inne på banan började vi (jag) med två jätte missar. Så båder inridningen och första öppnan blev inte som planerat kan man väl säga ;) dubbelkofisient på öppnan med så det var synd! Vi slutade ialleall på 59,4% Då blev vi väldigt glada med tanke på programmets svårighets grad osv. 

Nästa helg sattsar vi på att få en fin känsla igenom hela proggrammet, och trimmar på lite extra!




/Wilma

Tävlingen i går:)

Igår så var jag och Wilma i Ulricehamn och tävlade LAP1:an båda två. Jag tog ut Flash ganska tidigt för det blåste så himla mycket och han var väldigt pigg;) Jag skrittade fram ganska länge, sen när jag skulle rida fram så var Flash lite dum han lyssande inte på mig och ville göra lite som han själv ville.., När Wilma startade så var det en i mellan och sen mig, när Wilma red så fick jag ett ryck och bytte stövlar till ett par mjukare för jag kände att jag inte kom åt han som jag ville.

Väl inne på banan så gick det åt pipan tyckte jag , jag red inte jag bara tänkte på att dom enkla byterna skulle sitta och då glömde jag bort det andra lite...., men men . När jag hade ridit klart så var jag inte alls nöjd. När jag fick protokollet så blev jag jättechockad över mina poäng.., Jag fick 61,58% 2 skruttans poäng från ett Nationellt kval...., Det gick tydligen inte så dåligt som jag tyckte. När jag räknade ut att det bara fattades 2p så blev jag lite putt.., men man måste vara nära också;) Jag tävlade med D-ponnyrna för jag var själv C-ponny:)

Bilder kommer snart:)

//Annie


v.20

Måndag red ut
Tisdag Stacket träning på JFK för Helena, alla i laget rider LA:P1
Onsdag rida ut MASSA övergångar galopp-skritt på galoppbanan
Torsdag Träna Marika
Fredag Träna Marika
Lördag Övergångs pass på galoppbanan igen
Söndag Sista lagtävlingen div 1 i Gränna, LA:P1

image description
Ett inlägg kommer upp imonom tävlinen igår. Tyvär får bilderna komma upp typ på onsdag eller nåt. Ni fick ju en suddig bild iallefall ;)
 Har glömt den (kameran) ..
Men har några fina bilder att visa för en gångs skull!

/Wilma


Jag kommer att rida finalen i div 1..

med den här ponnyn!





Nyfikna? ;)

/Rebecka

Påväg hem!

Nu är jag & mamma påväg hem, vi har testat en ponny som jag ev ska rida sista omgången av div 1 på :)

/Rebecka


LAP1:an

Idag red jag igenom LAP1:an och det gick superbra efter att att fattade att han inte fick busa..;)
Jag tränade extra på skritten och de enka byterna, det gick också super:)

//Annie 

Ridapasset:)

Idag red jag på en lång grusväg som är jättebra att rida på:) Det regnade "inte alls mycke" NOT det ösde ner....., men Flash brydde sig inte om att det regnade iaf:) Det gick ganska bra, i början var han pigg och lite svår att jobba för han ville busa hela tiden;) men mot slutet så gick han jättefint och jag är jättenöjd med det sista:)


//Annie


Nu ut och rida!

Nu ska jag ut och rida:)

//Annie

Träning efter träning!

Nu ska jag iväg och löpträna i Hallby , ( ÖSREGNAR!!!) När jag kommer hem ska jag rida i regnet..., men men så är det när man har häst , somsagt det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder:)

//Annie


Startlistor Söndag


För en gångs skull startar jag och Annie i samma klass trots olicka katigorier, roligt värre!
/Wilma

Träning imon

Dessa två dagar har jackie då gått och dressyrat lite i ridhuset.
Jag ''glömde'' skriva om passet igår.
Har varit sånna här normala lite stretig här lite stel där lite fin här o lite pigg där. Så är nog inte så kul att höra om. Nu ska vi iallefall till Marika imon och träna. Känns bra nu innan tävlinge när det inte känns hel hundra. Skriver nog om träningen på fredag eller nått. Vi lär ju inte vara hemma förens typ 9 ;)



/Wilma

Not today!

Idag har jag hinner jag inte rida för jag har en massa plugg oså, men imon ska tränas hårt inför söndagens LAP1:)


(lite suddig bild javet..)

//Annie


....

Mulle har en inflammation i vänster has. Han är sprutad och ska äta metacam i några dagar. Så det blir inga tävlingar i maj och juni nu, och vi kan missa juli oxå. Tråkigt men sant. Han har haft boxvila idag, men imorgon ska han få gå ut. Om några dagar ska vi börja leda honom.

Som ni kanske förstår är jag inte alls taggad på att blogga, även fast det kunde varit värre känns det surt. Han har vilat i dryga 8 månader innan pga av sin hovbensfraktur och det var nu han var som finast. Aja, nu ska jag inte vara sur. Så vi lär höras om jag får rida på nån häst eller så. Annars hörs vi den 24 efter veterinärbesöket.





/Rebecka

Träningen!!

Idag gick det super, Flash var superpigg och jättebra:) Vi red på Jfks utebana och vi hoppade linje och kombination. Som uppvärmning hoppade vi lite linje på ca 70-90cm och sen hoppade vi resten av hindrena på ca 90-110cm:) Jag är jättenöjd med dagens träning:) Vi hade en linje som mamma kallade plockepinn. Vi skulle rida på fyra galoppsprång på 16m mellan hindrena. Trots att Flash är minst kom jag ofta för nära och det gjorde att sista hindret revs, men det var ingen som som hade lätt för i den kombinationen för alla rev olika många gånger:P!!





som vanligt är mamma "superbra" (not) på att ta bilder men jaja bättre än inga;)

//Annie


Träning!

Nu ska jag ut i stallet och mocka och fixa och sen e det hoppträning!!
Bloggar mer sen efter träningen:)

//Annie

Idag!

Idag har jag studiedag, jippi!! Ikväll är det hoppträning för Jens Wikström på JFK:) Bloggar mer efter träningen med bilder mm;)


//Annie


Nu

Nu ska jag snart ta och cykla till skolan.
Idag ska jackie gå ett hårt dressyr pass, skiriver om det när jag kommer hem! :)


/Wilma

Gårdagens Outfit


Jag
hjälm
uvex
stövlar
cavallo piaffe plu
ridbyxor
mountain horse

Jackie
sadel
Luc childeric
träns
kiffer
schabrak
Hööks, m sponsor o namn logga
Skydd(framrid)
Catago
pannband Swaroski
/Wilma


v. 19

måndag Rida ut
tisdag Dressyr
onsdag Dressyr
torsdag Rida ut
fredag Dressyr
lördag Dressyr
söndag Tävla i ulricahamn LA:P1

Gud vad roligt att komma iväg och tävla AP1 på söndag. Nu innan har vi värkligen inte gjort mycke skolar, annan än i lösgörande syfte. Vi tänkte nu ä de sjänkelvikningarna och så som ska övas på. Men nu är det enklabyterna, öppnorna o slutrorna istället. Grymmt kul!
Känner mig taggade inför tävlingen och längtar redan, KAN DET INTE BLI HELG? när vill man inte det iåförsig... ;)


/Wilma

Dagens tävling!

Idag gick det superbra jag har aldrig känt en sån känsla som jag hade idag! han va lugn och mjuk och jag red helt annorlunda;) Jag fick 60,29% = jätteglad, mitt mål va över 60%:)

image description
(Jag o Wilma påväg hem )


(framridning)

(blev bara en bra bild:P)





(Wilma o Jackie)

//Annie


halt

Mulle är halt. Han har antagligen sträckt sig i höger bakknä eftersom han är öm och lite svullen där. Han markerade ingenting i skritten och i galoppen men i höger varv i trav är det som benet låser sig. Så jag startade inte idag. I veckan ska vi få tid i vaggeryd så vi får reda på vad det är. Så nu är det vila som gäller för Mulles del.

Därför kommer jag inte blogga ngt, vi hörs sen!

/Rebecka

Tävlingen

Tävlinge för min del idag har gått super!

Vårat mål idag på tävlingen var:
* att hon skulle gå frammot och bjuda mycket,
check!
* att hon skulle vara låg och rund i formen,
check!

Så eftersom båda grejorna funkade blir man ju så glad. Jag fick 60%. Och är jätte nöjd! Det ända som jag inte blev nöjd med var sjänkelvikningarna bara :)








Mera bilder kommer imon, och film om den vill laddas upp :)



Lycka till Rebecka!

Nu startar Rebecka, önska henne lycka till!


Lycka till Wilma!

Nu startar Wilma, önska henne lycka till!


Lycka till Annie!

Nu startar Annie, önska henne lycka till!


På väg till lammhult

Nu är jag påväg till lammhult! Ska bli sjukt kul! Vädret kommer bli bra och vårat lag är bra! /rebecka

Påväg

Nu sitter vi i bilen, påväg mot lamhult!


Inför tävling

Inför tävling är jag oftast sjukt nervös! Spelar ingen roll om jag ska rida en LC eller LA. Är lika nervös ändå.

I bilen brukar jag oftast äta något så jag blir pigg, lyssna på musik och gå igenom programmet. Verkligen tänka på hur jag ska rida, varje steg, varje hörn, varje långsida, kortsida osv. Det brukar hjälpa, jag känner mig mer säker och kan börja slappna av.

Väl framme på tävlingen brukar det släppa mer och mer, när jag har hoppat upp på Mulle släpper allt. Jag kommer in i en egen bubbla.

Men precis innan jag ska in på banan blir jag lite nervös, men såfort jag får börja rida runt banan och så släpper allt igen, dessutom blir Mulle också fokuserad på sin uppgift!


Hööks summer cup 2011

/Rebecka

V. 18

Måndag
Jackie reds ett pass i ridhuset. Började väldigt dåligt, men slutade väldigt bra! Skrittade av och fram i det fina vädret också!

Tisdag
Jag och Jackie red ut på morgonen. Vi red först 4 varv på galoppbanan. Sen efter det busade vi lite i kohagen. Snäll var hon som vanligt :)

Onsdag
Jag och Jackie red först fram ute i skogen. Vi skuttade även över ett trän som hade trillat ner eller vad man säger. Sen efter det gick vi in i ridhuset. Passet gick superbra hon var lite stretig o så när jag travade fram. Men när jag började galoppera blev allt mycket lättare. Hon var väldigt stadig och fin i formen och behöll det när jag travade sän med, duktig ponnie!
Efter det red jag igenom programmet en gång till det gick bättre än i måndas så de var kul!
Sän efter det hade jackie trimmats klart och jag travade an henne, och sedan fick hon skritta av i skogen en sväng. Ioförsig så blev det både hopp o galopp när jag ''skrittade av'' men jag kallar det la så ;)

Torsdag
Det stod ett dressyrpass på schemat, och så blev de. Hon var fin från början till slut. Och var lite mera med på vad hon skulle göra. Duktig flicka!!

Fredag
Mamma tog hand om Jackie. Hon och en annan tjej i stallet red ''lilla högamo'' tillsammans. Jag hade stallfri dag

Lördag
Först skrittade jag och Jackie ut en sväng i blåsten. Efter det gick vi in i ridhuset och började jobba. Hon var värkligen SÅFIN. Kunnde inte fått ett bättre pass så här innan tävling, snacka om att man har en super ponnie när allt stämmer. Hoppas bara vi får vissa det imon på tävlingen med !..

/Wilma


Taggad

Red ett super pass på Jackie idag! Kunnde inte bli bättre pass dan innan tävling. Så nu taggar vi änu mera inför imon!

Jag och Annie åker tillsammans. Dem kommer till vårat stall vid tyyp halv 10. Innan de ska jag (och mamma) ha hunnit med:

* Mocka
* Göra maten
 * Fylla på nytt vatten
* Gå promenade med J
* Knoppa J
* Ryckta på henne, olja in hovar osv

Det finns lite vi ska hinna med imon, därför blir det tidigt imon. Bloggar antagligen inte förens jag kommer hem. Men jag ska fixa något tidsinställt till er ! :)



/Wilma


Olja in sina handskar?

I tisdags oljade jag in både min sadel och tränset. Då kom jag på en sak som kanske skulle funka? I sommras köpte jag ett par vita tävlingshandskar från Sharpman. Men jag tycker de är lite för stela för min smak, så nu har jag ett par andra. De gammla är av skinn så borde det inte gå att olja in dem så de blir mjukare?

Det bästa med de lite hårdare är att de inte är med blingbling på så jag kan tvätta dem i maskin, vilket inte går med mina andra..

/Rebecka


Transport

Känner mig lite forever alone, jag har liksom inget nytt schabrak. Men jag har ju mitt schockehöhle schabrak. Men idag kom vår nya transport! :D En Thule Royal!


Såhär ser den ut, dock får vi inte köra den en eftersom det är nått med att den måste vara registerad osv och alla papper kom inte idag eller nått sånt. Men till tävlingen i vetlanda, då kommer Mulle få leva lyxliv! Dock kommer det kännas lite tungt att skiljas från vår gammla...

/Rebecka

Nytt:D

Igår kom det ny schabraket:) sponsrad av Hööks;)



//Annie

New in

Tävlings schabrak, sponsrat av Hööks !




       

Wilma


Tips!


När man har donut på tävling är det ju snyggt att ha pärlor runt om. Men det kan ju vara jättesvårt att hitta ett sånt band. Men du kan köpa ett vanligt pärlarmand på t.ex. gina tricot. Jag köpte mitt där och det kostar runt 40 kr! Det funkar jättebra att ha i håret eftersom det är töjbart. Sen har jag även en treradig som jag gar köpt från Equi Design.



/Rebecka

Tagga!!

Tagga tävling nu på söndag!!!!!
Jag är superdundertaggad till täävlingen på söndag:)

(Första div 1 omg på JFK)


(hahaha)

//Annie


Nytt:)

Igår köpte jag ett nättäcke från hööks superbra att ha mellan tävlingar och när hästen är blöt eller svettigm:)

Och tidigare i vecka köpte jag en remontgrimma också från Hööks:)


//Annie

Igår och idag:)

Igår övade jag på att bryta av från mellengalopp till trav:9 det gick ganska bra , jag gjorde övningen såhär, att jag red in i mellangalopp och när jag skulle sakta av så jobbade jag han in under mig så det blev samlad galopp och sen ner till trav, det funkade jättebra på flash:)

Idag red jag intervaller i galopp, det gick väldigt bra:) Jag red 2min galopp och 2min skritt:) en superbra och kul träning tycker jag ;)

//Annie:)

Svar på frågestunden- Annie

* = Svar på frågan

1:Till alla:

Skulle ni vilja köpa en helt färdig ponny, som man bara behöver åka på ?
tittade ni på ponnyakuten?
ska ni rida eliten i höst?
* Eehh , svår fråga men -Jag tittade på nåra avsnitt av ponnyakuten:)
* Det vet jag inte har inte bestämt det än

2: Vem tränar ni för? :)
* Jag tränar för mamma och Stephanie Wretmo i dressyren och för Jens Wikström i hoppningen:)

3: Till alla:

* vad gör ni på fritiden?

* favvorit pryl i stallet?

*skulle ni inte kunna rida varandras hästar?
* På fritiden tränar och tävlar jag längdskidor, jag tränar ca 3-4 ggr i veckan med löpning och rullskidor mm. Jag åker för Hallby SOK:) Jag tränar även lite orientreing för att hålla igång konditionen under sommaren, sen är det ju en massa läxor och sånt me och bloggar gör jag när jag hinner:p

(Folksam cup i Junsele, jag i den röda dräkten)
* Min favvopryl i stallet är mitt träns och mitt läderbalsam:p
* jo det skulle vi nog kunna göra:P jag har ridit 2/3 av laget;)

4:  var står era hästar? nämn en färg som ni aldrig skulle ha på er häst
berätta lite om era hästars stam!

KRAM PÅ ER NI ÄGER
*Vi har eget stall som våra hästar står i;)
*jag vet inte det e ju inte färjen som spelar roll.
* Jag vet inte så mycke men jag vet att farfarn stod på gården när vi köpte Flash, han heter Crut??,Flash och Crut var väldigt lika:) Flashs pappa heter Fleetfoot RW 107 och att han är född 1995 och att han var fux:)
Tack:)

5: Hej:) Vad är erat bästa hästminne och vad är erat favvodjur om ni inte får välja hästar:P
* Oj, det var nog på ridlägret Sjöstjärnan och när jag kom trea på min första LB hoppning:)
* Mitt favvo djur utom hästar är katt och hund, vi har två katter som heter Piff och Puff och två hundar som heter NallePuh, en hund heter Nalle och den andra heter Puh :p

6: 1:Hur gammla är ni?
   2:Hur länge har ni ridit?
   3:Hur länge har ni kännt varandra?
   4:Hur länge har ni haft era hästar?
   5:vilcket/vilcka är era favorit prylar i stallet?
   6:KAN INTE NI GÖRA EN VLOGG NÄR NI ÄR PÅ NÄSTA LAGTÄVLING OCH PRATAR LITE? :)
* Jag är född 1997 (15 år)
* Jag har haft hästar hela mitt liv men jag har nog 'ridit' sedan jag 4 år då jag fick Roxette shettisen;)
* Inte så jättelänge men Wilma har jag nog känt lite längre för mammas häst var hos stephie i stallet jämte Wilma och då träffades vi när vi tränade för Stephie coh det var för ca 1 år sedan tror jag;) rebecka lärde jag känna på dressyrmöterna och på tävlingarna tror jag;)
* Flash köpte jag som 3-åring och nu är han 9 år så jag har haft han i 6 år;)
* Mina favoritprylar i stallet är mitt läderbalsam och mitt dressyrträns;)
* eh , jo isst det kan vi nog fixa;p

7: vad fastnade ni för hoss era ponnies?
vad läser ni för bloggar
frågan var till alla

* Ehh, jag tycket att han va så söt eller egentilgen va det mamma som såg han på internet och tycket han va söt och sa att vi skulle köpa han, men jag tyckte han var snäll och väldigt gulig;)
* Jag läser inte så mycke bloggar men jag läser lite Nellie Bernssons blogg;)

8: Vad gör ni på fritiden annat än är med hästarna? :p
*Jag åker längdskidor, löptränar, gör läxor och inget mer hinner jag me typ;)

9: till annie:
vad har du för mål med flash? har du ngn hemlig talang?
*MItt mål med Flash är att starta Nationellt i dressyren i år, men långsiktigt är det nog att rida SM. I hoppningen är det att tävla Msv(110cm)
* Hhm, Någon hemlig talang?? inte vad jag vet;)

10: Har ni haft några hästar tidigare, isofall beråtta om dem!
* Jag har haft fyra ponnys inann Flash om man räknar med en lånehäst som jag lånade i ca 1 år:) Men min första häst var en lite svart shettis (Roxette) hon har vi kvar än hon, hon är en lite pigg krabat, hon är nog den piggaste hästen av alla vi har även fast hon är 24 år i år;) efter henne hade jga en c-ponny som hette Prins , han var en valak blandning mellan arab shettis och whelsh;) Han ver en supertrevlig och mysig häst men han var VÄLDIGT stark:) Efter Efter Prins hade jag en lånehäst som hette Fräja men henne har jag inte så mycke information om förutom att hon var skäck;) Jag lånade en häst till efter henne som heter Larry Spetse, hon kommer från norge, är whelsh och en b-ponny:) hon har astma men hon e som vilken annan häst som helst;) Henne fick vi för hon fick svårt att andas ii transporten så vi kunde inte köra tillbaka henne..., hon står fotfarane kvar på gården, och efter henne köpte vi Flash:)

11: Beskriv era hästars bersonligheter :)
BÄÄST blogg btw ^^
* Flash persolighet är att han är väldigt snäll, mysig att hålla på med i stallet, lugn att rida och en trevlig häst:)
Tack:) 

12: Favorit färg?
Bästa tävling?
Vilka klasser har ni ridigt? vad är erat bästa och sämsta resultat i de klasserna?
vad har ni för mål?
kan ni inte skriva om era hästar?
ERAN BLOGG ÄR BÄST
* Min favvofärg är röd, vit och blå:)
* Min bästa tävling nog var när jag kom tre i Vetlanda i min första LB hoppning och när jag red LA1:an på 72,893%:)
* Mitt mål med Flash är att tävla Msv i hoppningen och iår starta Nationellt och mitt nästa mål i dressyren är SM:)
*Flash är en underbar häst att rida och pyssla med, han är väldigt lekfull men snäll. Biter gärna av en mössan i stallet och står och viftar med den. Specialist på att få in fingrar i munnen och bita på dom, ajaj;) se ovan .
tack , kul att höra:)

13: Till alla

Hur lärde ni känna varandra? :)
* Genom träningar och att vi blev ett lag på ett möte:)

14: Hej!:) Hur ser era hästars foderstart ut?
Olika beroende på årstider, på morgonen får han 1l havre+ ensilage, (går inte att mäta för vi ger alla våra fem hästar ute) Ensilage på em och på kvällen 1l havre+1/2 musli+ 1/2l betfor:)

15: heeej,
asså blir ni inte typ sura ibland när det går dålligt på tävling ibland? <3
* Klart man blir lite lack när det inte går som man tänkt sig, men särskilt när hästen inte gör som man vill tex bryter av från galopp när han blir nödig;)

//Annie♥


Inspiration!



Åhh, älskar att titta på sånna filmer! Jag får så grymt mycket insperation, typ kämpa ännu mer för att vara där en dag. Ser ni hur lydig den är? Enkla byterna är ju helt perfekta! 
Är nästan helt säker att om några år kommer Mulle vara där med en glad tjej eller kille!

/Rebecka

Snart dags för sommarhagarna!

Snart ska hästarna i stallet vi står i få gå ut i sommarhagarna med gräs i! Vi ska avmaska dem och sen släppa dem korta stunder i hagarna till en början. Jag är så grymt nervös! Det var i just den hagen Mulle bröt hovbenet..Men man kan ju inte alltid ha hästen inlindad i bomull. Han måste ju få vara häst någon gång!


Nej, jag tror att han kommer tycka det är härligt att få beta själv. För förra året fick nämligen pappa plocka gräs åt honom ;)



/Rebecka


Svar från frågestunden - Rebecka

Fet text= Fråga

Hej!:) Hur ser era hästars foderstat ut?

Morgon: 2 kakor hö, 1 l hackat strå & 5 dl krosshavre

Lunch: ca 2 kg hösilage. Kanske blir lite mindre eftersom han går med Astrid.

Insläpp: ca 2 kg hösilage, om jag rider honom 5 dl helhavre med hackat strå

Kväll: 2 kakor hö, 1 l hackat strå, 5 dl helhavre.

Skulle ni vilja köpa en helt färdig ponny, som man bara behöver åka på ?
tittade ni på ponnyakuten?
ska ni rida eliten i höst?

ni har en jätte fin blogg :)

Nej, jag skulle inte det. Mulle var ju inte speciellt rutinerad när jag fick honom, tycker det är roligt att känna att man själv har bidragit med utbildningen av hästen.  Ja, jag tittade på några avsnitt, tycker väl inte det är så roligt program, problemen är inte speciellt roliga att se. ;) Jag vill gärna göra det, vi har ju en plats i eliten men vi får se!

TACK!

första dressyrtävlingen... hehe

Vem tränar ni för? :)

Jag tränar främst för Kicki Alm & Essi Petersson.

vad gör ni på fritiden? favvorit pryl i stallet?

Är i stallet ;) Min favvopryl är väl mina schabrak och lindor ♥


var står era hästar? nämn en färg som ni aldrig skulle ha på er häst
berätta lite om era hästars stam!

KRAM PÅ ER NI ÄGER

Mulle står på Klämmestorp, alltså på JFK's anläggning. Rött, orange & gult skulle jag aldrig ha på Mulle i en större mängd, uscha! Mulle's pappa är Power Boy RP 112 (måste jag berätta mer? googla om ni inte vet vem det är) hans morfar heter Abha Quatar ox och är en renrasig arab. Vet ingenting om den hästen/ponnyn.

Hihi tack :D


Hej:) Vad är erat bästa hästminne och vad är erat favvodjur om ni inte får välja hästar:P

Har så många minnen, men ett var väl när jag och Mulle blev 2:a placerade i vår LA debut, trots en miss som kostade oss 14 poäng. Hmm, hundar är väl söta? ;)


1:Hur gammla är ni?
2:Hur länge har ni ridit?
3:Hur länge har ni kännt varandra?
4:Hur länge har ni haft era hästar?
5:vilcket/vilcka är era favorit prylar i stallet?
6:KAN INTE NI GÖRA EN VLOGG NÄR NI ÄR PÅ NÄSTA LAGTÄVLING OCH PRATAR LITE? :)

12, blir 13 i november. Jag har ridit sen jag var 4, alltså snart i 9 år. Wilma och jag har kännt varandra i drygt 1½  år, Annie och jag har kännt varandra typ sen i Januari. Typ när vi skapade bloggen. Jag har ägt Mulle i 2 år och snart 5 månader. Mina favvosaker är mina lindor och schabrak!

Och sen den sista då, ja, fast jag kommer nog vara lite smått nervös typ haha.


vad fastnade ni för hoss era ponnies?
vad läser ni för bloggar
frågan var till alla

Jag gillade hur han hoppade haha, men jag kan skylla på att jag älskade när hästar hoppade högt då. ;) Läser NellieBerntsson.se , Juliawesen.se , dressyrmupparna.se , ponilovers.blogg.se och sen en massa andra som jag klickar in på ibland.

Sommaren 2010

Vad gör ni på fritiden annat än är med hästarna? :p

Jadu, det blir inte speciellt mycket tid över. Gör läxor osv. Men jag bloggar väl när jag har lite tid, men på lov är jag ju med kompisar!

1.Vilcket är ditt favorit märke?
2.Vilcken är din högsta % ?
3.hur länge har du ridit? :D


Mitt favoritmärke är väl typ Pikeur, men det är ju inte direkt gratis typ.. Min högsta % är 78,3. Har ridit i 8 år, är inne på mitt 9:onde. :)

Har ni haft några hästar tidigare, isofall beråtta om dem!

Innan Mulle hade jag en new-forest b-ponny som hette Olympic Starlight! Envis så hälften vore nog haha. Sen hade jag ju Nosis på foder när Mulle var skadad.

Nosis, hatar att datorn inte vill rotera bilden. Men ni får vända på huvudet.

Beskriv era hästars bersonligheter :)
BÄÄST blogg btw ^^

Mulle är lite speciell, men världens mysigaste! Är lite kaxig, tror han är störst, bäst och vackrast. Men när han lär känna en är han så snäll och vill ofta pussa på en osv!

hihi tack!

Favorit färg?
Bästa tävling?
Vilka klasser har ni ridigt? vad är erat bästa och sämsta resultat i de klasserna?
vad har ni för mål?
kan ni inte skriva om era hästar?

ERAN BLOGG ÄR BÄST

ROSA helt klart! Hmm, min bästa tävling var nog 1:a omgången av div 1! Var så nöjd med känslan. Har tävlat upp till LA:P1 med Mulle. Orkar inte rada upp alla resultat, men Mulle går ju stadigt runt 60 % , tror mitt sämsta resultat var 43% i LA:P1 med Nosis. Dock var vi inte alls redo för det, utan vi var med så vi skulle få rida eliten i år. Antar att du menar med tävling? Det är att kvala nat och bli stadiga där, om jag känner att min längd funkar på Mulle är väl SM också ett mål. Kan göra det i ett annat inlägg.

TACK !

Hur lärde ni känna varandra? :)

Wilma och jag träffades... hm jadu det vet jag inte själv! Annie och jag känner väl varandra sen januari, sen när vi startade bloggen.

/Rebecka






HEJSAN TAGGAD REBECKA!



ÅHH NU HAR STARTLISTORNA INFÖR DIV 1 PÅ SÖNDAG KOMMIT! SNACKA OM ATT JAG ÄR TAGGAD!!!!


Mitt "tävlingsuppehåll" har gjort mig mer taggad än någonsin.


NU KÖR VI!

/Rebecka

Svar på frågestunden ~Wilma

Till alla:

* vad gör ni på fritiden?

* favvorit pryl i stallet?

*skulle ni inte kunna rida varandras hästar?
På fritiden är jag mest i stallet. Brukar få stanna kvar där ett tag. Konstigt nog så blir det alltid att jag kommer till stallet först (tillsammans med tilda) och sedan brukar det nästan alltid sluta med att jag åker hem sist.....
Tror det är att jag mockar alldeles för läng, ha man skitig häst så har man ;) Uttom det på fritiden lägger jag mycket tid på läxor och datorn, brukar inte bli så ofta jag hinner vara med kompisar och så.

Favvo pryl har jag ganska många. Det jag ABSOLUT INTE skulle klara mig utan är min underbara sadel, loooove it!


varandras hästa, tjaaa jag har ridit 2/3 ;)

vilcken färg som ni aldrig skulle ha på er häst
berätta lite om era hästars stam!

KRAM PÅ ER NI ÄGER
En färg jag inte skulle ha. Jag tycker inte det om så mycket med färger som sticker ut. Utan gillar lite neutrala färger. Så alla som sticker ut ;)
Jackie stam hon är efter Kantje's top boy, de e hennes pappa då. Hennes mamma är Stackarps Jamaica. Kan dock inte så mycket om hennes stam :) hihi kraam

Hej:) Vad är erat bästa hästminne och vad är erat favvodjur om ni inte får välja hästar:P
Mitt bästa hästminne. Jag vet faktiskt inte. Har hunnit vara med om många roliga saker. Det hästminne som jag tror kommer bli roligast är nog sommaren 2012! Shiit vad jag längtar!
Mittfavoritdjur utom hästar är hundar. Vi har just nu två st hundar, men flera är planerat att komma i agusti. Då har vi tänkt att få valpar igen :)

1:Hur gammla är ni?
2:Hur länge har ni ridit?
3:Hur länge har ni kännt varandra?
4:Hur länge har ni haft era hästar?
5:vilcket/vilcka är era favorit prylar i stallet?
6:KAN INTE NI GÖRA EN VLOGG NÄR NI ÄR PÅ NÄSTA LAGTÄVLING OCH PRATAR LITE? :)
1. Jag är 14 år gammal, och född 98
2. Jag har ridit på ridskola ganska länge. Men jag har haft egen häst i 1,5 år typ.
3. Rebecka har jag känt ganska länge förra året red vi div 2 tillsammans, sen hade vi la känt varandra i ett halvår innan de med.
Annie träffade jag första gången när jag var i stallet (stephies stall, jackie stod där då) Då träffade jag henne när dem lämmnade Lexie där. Då pratade vi inte direkt med varandra eller så. Sen träffades vi ca ett halvår efter det på en grönt kort kurs, och där blev vi mera kompisar :)
4. Jag har haft jackie lite mer än ett år nu :)
5. Alla mina favort saker är nog, min sadel, mina stövlar, min hjälm, och min häst ;)
6. Absolut vi har bestämmt att vi ska göra det nu på lördag när lagtävlingen är, kul idee!

vad fastnade ni för hoss era ponnies?
vad läser ni för bloggar
frågan var till alla
Första gången jag såg jackie och vi pratade om provridning och så. Så tyckte jag att Jackie var jätte ful, i bilen sa jag tillochmed till mamma ''den fula ponnien vill inte jag ha!'' HAHAHA. Till mitt försvar så var jackie faktiskt inte så söt som hon är nu. Hon var hårig överallt typ skägg o lurv i öronen ;)
Vilcka bloggar jag läser är dressyrmupparnaPonilovers, Nellies, Fridas, linns sen läser jag vissa iblan eller så men demma läser jag regelbundet.

Vad gör ni på fritiden annat än är med hästarna? :p
Som jag skrev innan så är jag i stallet då, sen blir det läxor och datorn.

Har ni haft några hästar tidigare, isofall beråtta om dem!
Jag har haft ett gäng sköthästar Simba, Ellie, Donald m.m
Sen hade jag Mango lite mer ''på riktigt'' honom hyrde vi i 7 månader. Han lärde mig värkligen super mycket. Han var en pigg hopp ponny, men när vi lämnade tillbacka honom var han en pigg dressyr ponny ;) Just nu är det en ny tjej som har köpt honom och dem hoppar, tror jag


Till wilma:

Varför tyckte du om jackie så mycket? gillar du korv? favorit märke? vad har du för kamera? jackies bästa egenskaper?
När vi precise köpte Jackie så tyckte jag hennes namn var så fint och gulligt. Sen tyckte jag också att hon var SÅ snäll. Och det är hon värkligen!
Om jag gillar korv, hahah. Det gör jag väl. Dock inte det som sitter längst ut ;) jag gillar häller inte frukåstkorv, denis korv, krydd korv, gamaldags korv, korv på makan och så .. Intresant vah ?
Mina favrit märken är Pikeur och Horseware INGA täcken slår horsewares dem är bäst!!
Min kamera heter Nikon D90, till den har jag ett nikon objektiv 18-200.
Jackie's bästa egenskap är nog att hon är så snäll, hon har värkligen ett hjärta av guld <3


Beskriv era hästars personligheter :)
BÄÄST blogg btw ^^
Jackie's personlighet. Hon är väldigt mysig. När jag borstar på henne vill hon hällre mysa. Hon blir väldigt lätt avundsjuk. Och vill att jag BARA ska hålla på med henne hela tiden. Och om jag går till någon annan häst ska hon överglänsa den ;)

Favorit färg?
Bästa tävling?
Vilka klasser har ni ridigt? vad är erat bästa och sämsta resultat i de klasserna?
vad har ni för mål?
kan ni inte skriva om era hästar?

ERAN BLOGG ÄR BÄST

Favorit färg till häst blir blå, svart och brun. Min bästa tävling det var nog min och Jackie's första tävling. Jag var SÅ LYCKLIG efter! Det var också sjukt kul när det var lagtävling förra året på Udden, sjukt fint place! New Forest SM var också hur kul som hälst! Ungponnychampionatet var också mysigt. Allt har ju varit kul!
Jag har tävlat i dagsläget upp till regional LA.
Mitt mål iår är att kvala nationellt. Sen efter det är mitt mål SM.
Jackie är ett d-ponny New forest sto ;) Tacktack!

 Hur ni känna varandra? :)
 Jag skrev det över här, men kopierar in samma text här under.

Rebecka har jag känt ganska länge förra året red vi div 2 tillsammans, sen hade vi la känt varandra i ett halvår innan de med.
Annie träffade jag första gången när jag var i stallet (stephies stall, jackie stod där då) Då träffade jag henne när dem lämmnade Lexie där. Då pratade vi inte direkt med varandra eller så. Sen träffades vi ca ett halvår efter det på en grönt kort kurs, och där blev vi mera kompisar :)

Vem tränar ni för? :)
Jag tränar för Marika Martinsson och Stephanie Wretmo :)

Till alla:

Skulle ni vilja köpa en helt färdig ponny, som man bara behöver åka på ?
tittade ni på ponnyakuten?
ska ni rida eliten i höst?

ni har en jätte fin blogg :)
Nej det skulle jag inte villja göra. För ett år sedan när vi skulle köpa en ny ponny då fick jag välja, antingen om jag ville ha en ung ponny som var runt 5 år eller en äldre läromästare. Som ni antagligen vet så valde jag då att köpa en yngre. Mamma tyckte dock att vi skulle köpa en äldre. Men eftersom vi hade super bra hjälp av Stephie så klarade vi av att köpa en yngre ponny. Dock tycker JAG inte att man ska köpa en yngre häst  om man inte har en erfaren ryttare. Som hjälper en med hästen/ponnyn. Jag anser att i min ålder klarar man inte utbilda en häst. Om man inte får hjälp med nån som rider den eller att man tränar oftare osv.
Ja jag tittade på ponnyakuten, varje söndag ;)
Vilka som ska rida eliten i höst är ennu inte bestämmt 100%. Men dem som kommer göra det kommer iallefall fortsätta att blogga på denna bloggen till hösten :)

Hej!:) Hur ser era hästars foderstart ut?
Morgon: 1,5 kg ensilage, kraft, havre, mineraler
Förmiddag: 0,5 kg ensilage (slänger ut de på kvällen så får hon när hon kommer ut i hagen)
Lunch: 1,5 kg ensilage
Intag: 0,5 kg ensilage, kraft, havre, linfrö, betfor, mineraler
Kväll: 2,5 kg ensilage, kraft, havre, mineraler


heeej

asså blir ni inte typ sura ibland när det går dålligt på tävling ibland? <3
Heej :) Jag brukar inte bli så sur efter tävling när det går dåligt, jag är van ;) hahaha. Det har hänt en gång som jag blev ledsen liksom för den gången var det inte riktigt mitt fel om man säger så ..
Så svaret är nej jag blir inte sur när det går dåligt på tävling, och om jag blir det blir jag det på mig själv. Och försöker att de inte ska gå ut över andra.


/Wilma


Perfekt!

Idag var Flash perfekt, han var lugn, jättefin och mjuk:) När jag red lyssnade jag på Sons Of Midnight- The Fire :) Jag red igenom LA3 lagprogarmmet och det gick super:) Det blev ett kort inlägg men det fanns inte så mycke att skriva om idag ;)

(tävlingen i Bratteborg m Wilma)

//Annie


Min superfina ponny!

Träningen idag gick verkligen jättebra! Mulle var mjuk och fin. Vi tränade på bla skänkelvikningar, serpentiner, mellangalopp, mellantrav och slutor. Allt funkade jättebra, tillochmed slutorna som vi har haft lite problem med. Vi gjorde en jättebra övning som gick till såhär:

Såhär gick den till på ett ungefär, hoppas ni förstår. Denna övning funkade superbra på Mulle!

/Rebecka

Sådär!

Nu har vi en ny design, dock ska headern bytas ut :) Om sidan ser konstig ut, uppdatera sidan!


Såhär ska den se ut!

/Rebecka

Frågestund!

Nu har vi frågestund på bloggen så passa på att fråga vad ni vill , skriv namnet till den ni frågar eller frågar alla tre:P 



//Annie&Rebecka&Wilma:)


Idag

Hej! Idag var jag uppe tidigt. Vi hade fodringen i stallet. Så vi skulle fodra och släppa ut alla hästar och så.

När vi hade gjort det tog jag och red ut en sväng på Jackie. Vi red först till galopp banan. Och sedan efter det så red jag lite i kohagen.


Nu i em ska jag bara vara hemma. Sedan i kväll åker vi upp till stallet igen och kvällsfodrar hästarna :)
/Wilma


RSS 2.0